Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Prolećna supa sa kiseljakom i zeljem

Prolećna supa sa kiseljakom i zeljem

ZoriZori
Guru
7292375k218
Prolećna supa sa kiseljakom i zeljem
Fotografije: Zori
1 / 5
26/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Može da se jede i topla i hladna. Sami odlučite!"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 3 šolje, iseckan
  • zelje - 2 šolje, iseckano
  • praziluk - 3 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • maslac - 60 g
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 1, 5 l
  • bulgur - 1/4 šolje
  • pirinač - 1/4 šolje
  • nana - 4 kašike, sitno naseckana
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu dodajte maslac i ulje i prvo propržite sitno seckani praziluk i mladi beli luk dok ne omekšaju, a zatim dodajte seckani kiseljak i zelje.

Posle nekoliko minuta dodajte brašno i nakon što se isprži, sipajte vrelu vodu.

Pustite da provri i dodajte oprane bulgur i pirinač.

Posle 20-ak minuta, pošto su pirinač i bulgur skuvani, supu od povrća začinite solju, biberom i sitno seckanom nanom.

Prolećna supa se može jesti topla ili ohlađena.

Prolećna supa sa kiseljakom i zeljem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: