Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa želatinom i jagodama

Čizkejk sa želatinom i jagodama

Čizkejk sa želatinom i jagodama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Čizkejk sa želatinom i jagodama koji se topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • keks - 1 pakovanje, maslac
  • maslac - 1 kašika, meki
  • Za krem
  • ceđeno mleko - 300 g
  • krem sir - 200 g
  • pavlaka - 2 kašike, kisela
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 4 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 kašike
  • Za žele
  • jagode - 200 g
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 2 kašike
  • jagode - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks i maslac u blenderu. Sipamo ih u kalup za čizkejk i pritiskamo, da se dobije osnova od keksa.

U posudi pomešamo krem sir i šećer. Dodajemo ceđeno mleko, pavlaku, kiselo mleko i vanilu.

Rastvaramo želatin u vodi, ostavljamo ga da nabubri, zagrevamo ga, da se istopi i dodajemo u mlečnu smesu.

Promešamo i sipamo preko osnove od keksa. Stavljamo spremljeni čizkejk u frižider na 40 minuta.

Za žele izgnječimo jagode i sipamo ih u posudu. Dodajemo šećer i vodu i stavljamo da provri. Kuvamo, dok jagode ne puste obilno sok i sklanjamo.

Rastvaramo želatin da nabubri u malo vode i sipamo ga u smesu od jagode.

Poređamo isečene jagode preko čizkejka i prelivamo želeom od jagode.

Stavljamo čizkejk od jagode u frižider da se stegne.

Serviramo čizkejk sa želatinom i jagodama sledećeg dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: