Način pripreme
Sameljemo keks i maslac u blenderu. Sipamo ih u kalup za čizkejk i pritiskamo, da se dobije osnova od keksa.
U posudi pomešamo krem sir i šećer. Dodajemo ceđeno mleko, pavlaku, kiselo mleko i vanilu.
Rastvaramo želatin u vodi, ostavljamo ga da nabubri, zagrevamo ga, da se istopi i dodajemo u mlečnu smesu.
Promešamo i sipamo preko osnove od keksa. Stavljamo spremljeni čizkejk u frižider na 40 minuta.
Za žele izgnječimo jagode i sipamo ih u posudu. Dodajemo šećer i vodu i stavljamo da provri. Kuvamo, dok jagode ne puste obilno sok i sklanjamo.
Rastvaramo želatin da nabubri u malo vode i sipamo ga u smesu od jagode.
Poređamo isečene jagode preko čizkejka i prelivamo želeom od jagode.
Stavljamo čizkejk od jagode u frižider da se stegne.
Serviramo čizkejk sa želatinom i jagodama sledećeg dana.