Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pijana seoska džigerica u tiganju

Pijana seoska džigerica u tiganju

Pijana seoska džigerica u tiganju
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ova pijana džigerica sa crnim vinom i povrćem je idealna večera - naravno, uz vino i društvo bliskih ljudi."

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • ulje - 4 kašike
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 komad
  • paprike - 2 komada crvenih, pečenih
  • paradajz - 2 komada
  • crno vino - 70 ml
  • so - po želji
  • biber
  • origano
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - 5 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pileću džigericu potopite u vruću posoljenu vodu i neka odstoji 4 - 5 minuta. Izvadite je i osušite.

Zagrejte ulje, pa propržite sitno iseckane luk i praziluk. Dodajte džigericu, promešajte i ostavite da se sve zajedno isprži. Zatim posolite, pa začinite biberom i origanom.

Dodajte rendan paradajz, sitno iseckane pečene crvene paprike (mogu da budu i iz konzerve), sipajte vino i malo vode, pa ubacite i lovorov list.

Promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri, sve dok džigerica ne bude gotova, tj. dok ne ostane samo masnoća. Posipajte svežim peršunom i poslužite. U sos možete da umačete hleb, što je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Nisam ljubitelj džigerice ili srca ali preporučujem recept. Dodao sam malo više vina i dodatno ubacio zvezdasti anis kao začin dok se kuvalo i ispalo je odlično.
16.09.2024 17:51