Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Vegan brauni sa cveklom

Vegan brauni sa cveklom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661225k179
Vegan brauni sa cveklom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
26/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Zdrav vegan brauni sa cveklom, koji bi svako želeo da proba - hajde priznajte"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1/3 kockice
  • voda - 2/3 šolje
  • smeđi šećer - ½ šolje, kristal
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 3 supene kašike
  • soda - 1 kašičica, ravna
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 - 2 prstohvata
  • ovsene pahuljice - ½ šolje, fine
  • kukuruzni skrob - ½ šolje
  • integralno brašno - ½ šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Koristimo čašu zapremine 250 ml.

Oljuštimo i isečemo svežu cveklu. Sipamo u čašu tako da zauzima 1/3 nje i dopunimo vodu do vrha.

Sipamo sadržaj čaše u nutribulit ili blender i meljemo. Nije problem ako ostanu mali komadi i ako nije previše fino samleveno.

Sipamo samlevenu tečnost u duboku posudu i mešamo žicom, dodajemo sledeće sastojke po redu: braon kristal šećer, nerafinisano suncokretovo ulje, sodu, vanilu u prahu, cimet, fine ovsene pahuljice i na kraju kukuruzno i integralno brašno.

Ukoliko želimo da bude malo slađe, možemo povećati količinu šećera na 2/3 šolje ali i sa pola šolje je ukusno i nežno.

Smesu za ukusni brauni rasporedimo u pravougaoni pleh, prethodno namazan nerafinisanim suncokretovim uljem i posut sa malo brašna (prečnika ok o18 cm x 26 cm).

Pečemo vegan kolač na 180 stepeni oko 35 minuta.

Ciklama boja od cvekle nestaje za vreme pečenja.

Jednostavan i veoma ukusan brauni sa cveklom.

Čudesan sladak predlog iz zdrave kuhinje.

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: