Način pripreme
Koristimo čašu zapremine 250 ml.
Oljuštimo i isečemo svežu cveklu. Sipamo u čašu tako da zauzima 1/3 nje i dopunimo vodu do vrha.
Sipamo sadržaj čaše u nutribulit ili blender i meljemo. Nije problem ako ostanu mali komadi i ako nije previše fino samleveno.
Sipamo samlevenu tečnost u duboku posudu i mešamo žicom, dodajemo sledeće sastojke po redu: braon kristal šećer, nerafinisano suncokretovo ulje, sodu, vanilu u prahu, cimet, fine ovsene pahuljice i na kraju kukuruzno i integralno brašno.
Ukoliko želimo da bude malo slađe, možemo povećati količinu šećera na 2/3 šolje ali i sa pola šolje je ukusno i nežno.
Smesu za ukusni brauni rasporedimo u pravougaoni pleh, prethodno namazan nerafinisanim suncokretovim uljem i posut sa malo brašna (prečnika ok o18 cm x 26 cm).
Pečemo vegan kolač na 180 stepeni oko 35 minuta.
Ciklama boja od cvekle nestaje za vreme pečenja.
Jednostavan i veoma ukusan brauni sa cveklom.
Čudesan sladak predlog iz zdrave kuhinje.
Veoma ukusno!