Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca i umutite ih posebno.
Belance mutite u sneg sa polovinom šećera, žumance sa preostalim šećerom dok se šećer potpuno ne rastvori.
Nakon toga pažljivo dodajte žumanca u belanca i budite pažljivi da smesa ostane vazdušasta. Mešajte odozdo na gore drvenom lopaticom.
Postepeno dodajte prosejano brašno u smesu i mešajte dok ne dobijete lepu homogenu smesu.
Podelite smesu u prethodno nauljene i papirom obližene tepsije prečnika 20 cm.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.
Za to vreme ukutite mekani maslac sa kondenzovanim mlekom, a nakon toga dodajte i kokosovo brašno.
Stavitekrem sa kokosom u frižider na kratko da se stegne.
Gotove kore izvadite iz rerne, sačekajte da se potpuno ohlade i prececite ih na pola da dobijete četiri jednake kore.
Počnite sa sklapanjem ukusne kokos torte, tako što prelijete donju koru sa zagrejanim mlekom u koje ste dodali malo sirupa od ananasa iz konzerve. Nakon toga rasporedite krem, odozgo stavite drugu koru, ponovo ga prelijte, ponovo krem i ponovo kora.
Sačuvajte deo krema da bi ga promešali sa slatkom pavlakom.
Celu Rafaelo tortu pokrijte kremom i na kraju kokosovim brašnom.
Ukrasite vazdušastu i sočnu kokos tortu prema vašem ukusu i ostavite je u frižider da odstoji najmanje nekoliko sati.
Prijatno!