Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Vazdušasta i sočna kokos torta

Vazdušasta i sočna kokos torta

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Vazdušasta i sočna kokos torta2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Kokos torta u koju smo spremni da zaronimo - bukvalno"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 6 komada (6 belanaca i 4 žumanca)
  • šećer - 180 g
  • brašno - 160 g
  • za krem
  • kondenzovano mleko - 400 ml, zašećereno iz konzerve
  • maslac - 250 g
  • kokosovo brašno - 100 g
  • za prelivanje
  • mleko - ili sirup od ananasa iz konzerve
  • za ukras
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kokosovo brašno
  • rafaelo
  • nana - listovi
  • izmrvljeni bademi
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite žumanca od belanaca i umutite ih posebno.

Belance mutite u sneg sa polovinom šećera, žumance sa preostalim šećerom dok se šećer potpuno ne rastvori.

Nakon toga pažljivo dodajte žumanca u belanca i budite pažljivi da smesa ostane vazdušasta. Mešajte odozdo na gore drvenom lopaticom.

Postepeno dodajte prosejano brašno u smesu i mešajte dok ne dobijete lepu homogenu smesu.

Podelite smesu u prethodno nauljene i papirom obližene tepsije prečnika 20 cm.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.

Za to vreme ukutite mekani maslac sa kondenzovanim mlekom, a nakon toga dodajte i kokosovo brašno.

Stavitekrem sa kokosom u frižider na kratko da se stegne.

Gotove kore izvadite iz rerne, sačekajte da se potpuno ohlade i prececite ih na pola da dobijete četiri jednake kore.

Počnite sa sklapanjem ukusne kokos torte, tako što prelijete donju koru sa zagrejanim mlekom u koje ste dodali malo sirupa od ananasa iz konzerve. Nakon toga rasporedite krem, odozgo stavite drugu koru, ponovo ga prelijte, ponovo krem i ponovo kora.

Sačuvajte deo krema da bi ga promešali sa slatkom pavlakom.

Celu Rafaelo tortu pokrijte kremom i na kraju kokosovim brašnom.

Ukrasite vazdušastu i sočnu kokos tortu prema vašem ukusu i ostavite je u frižider da odstoji najmanje nekoliko sati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: