Bečka voćna torta sa kremom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
177
312
29/06/2020
"Voćna torta sa kremom, pogodna za svaki praznik"
Priprema45 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno95 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu Bečku tortu prvo pripremite koru. Umutite belanca, zatim žumanca sa šećerom dok ne dobijete krem.

Zatim dodajte belanca u žumanca i mešajte špatulom. Na kraju dodajte vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte.

Smesu za koru sipajte u odgovarajući pleh pokriven papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva.

Dok se kora peče, iskoristite vreme da pripremite krem za tortu.

Prvo u šerpu sipajte mleko da se malo ugreje. U odgovarajuću posudu sipajte šećer i karamelizujte ga.

Nakon toga mu dodajte oko 80 ml vode, promešajte i sklonite sa vatre. Nakon toga u posudi promešajte suve sastojke - brašno i skrob, dodajte malo mleka i promešajte.

Već gotovu smesu sipajte u preostalo sveže mleko uz neprestano mešanje. Dodajte karamel u tankom mlazu. Mešajte neprestano, dok se smesa ne zgusne, onda sklonite sa vatre i dodajte maslac, pa ostavite krem da se ohladi.

Kada se gotova kora ohladi, presecite je na pola. Prelijte kore sokom iz kompota.

Kada se krem prohladi umutite ga mikserom. Posebno, u drugoj posudi umutite tečnu pavlaku sa šećerom u prahu.

Krem i polovinu pavlake promešajte i dobićete neđan, vazdušast i ukusan krem. Nakon toga premažite kore kremom u tankom sloju. Sklopite kore.

Odozgo i sa strane premažite tortu preostalim kremom i dodajte mlevene orahe. Napravite želatin.

U odgovarajuću posudu sipajte želatin, dodajte vodu i promešajte, a kada nabubri dodajte sok od kompota i ponovo promešajte.

Očistite i nasecite voće i poređajte ih preko domaće voćne torte. Uz pomoć šetke nanesite želatin i glazirajte voće.

Za kraj, ostavite Bečku voćnu tortu sa kremom da se stegne oko 3 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar