Način pripreme
Rernu uključujem na 180 stepeni, uključen i gornji i donji grejač. Pleh u kojem pečem koru, obložim papirom za pečenje, ivice i dno (papirom) premažem uljem ili maslacem i posipam brašno.
Belanca i šećer pomešam u posudi i mikserom mutim na velikoj brzini dok se ne dobije gust sneg od belanaca. Dodajem jedno po jedno žumance. Dodajem brašno poslednje - kašiku po kašiku.
Brzinu mešanja ne menjam. Mutim dok se ne dobije homogena smesa.
Dobijeno testo sipam u pripremljen pleh. Poravnam uz pomoć kašike. Pečem na srednini 8 minuta.
Vadim iz rerne i ostavljam da se ohladi, nakon toga vadim iz rerne.
Za glazuru koristim krem od jaja između kora, ukrašen pomorandžom na na drugu koru orahe i maline. Prethodno prelivam kore sirupom od malina i pomorandže.
Krem od jaja pripremam tako što umutim žumanca sa šećerom dok ne pobele. Dodajem brašno i ponovo mutim. Sipam 1/2 šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutim.
Stavljam 800 ml svežeg mleka da se ugreje u rerni oko 5 minuta. Dodajem vanilu. Sipam smesu od jaja, uz neprestano mešanje, u toplo, ali ne vrelo mleko i mešam dok se ne zgusne. Skidam krem sa vatre pre nego što provri.
Koru odozgo glaziram umućenom slatkom pavlakom, koju posipam kokosovim brašnom i ukrašavam u zavisnosti od mašte.