Način pripreme
/undefined Jaja i šećer se umute u gustu homogenu smesu pomoću miksera. Dodaju se ulje, kiselo mleko i prosejano brašno sa vanilom i praškom za pecivo dodatim u njih, kad se meša rukom dodaje se i kakao.
Smesa se sipa u posudu za pečenje prečnika 30-32 cm, postavljenu papirom za pečenje, i peče se dok čačkalicca ne bude suva u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Vadi se na rešetku i ostavlja se da se potpuno ohladi. Dobijena kora se iseče na tri dela pomoću konca. Krem se sprema tako što se muti žumance sa šećerom u prahu ipomoću miksera.
Dodaje se maskarpone i kisela pavlaka. Dodajte sok od limuna i vanilu. Kore se spajaju dobijenim kremom, pri čemu se preko svakog sloja krema gusto ređa očišćeno, osušeno i isečeno voće.
Preko krema na poslednjoj kori se ređa očišćeno i osušeno voće isečeno i aranžirano po izboru. Torta treba da odstoji u fižideru bar 3-4 sata pre nego što se konzumira.