Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna torta sa kremom od jaja za Novu godinu

Voćna torta sa kremom od jaja za Novu godinu

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
5213200
Voćna torta sa kremom od jaja za Novu godinu
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Da dočekamo Novu godinu sa parčetom torte egzotičnog mirisa i svežeg ukusa, nakon svih teškim predjela i jela"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • brašno - 220 g
  • ulje - 150 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 2 kašičice
  • soda - 2 kašičice
  • liker od jaja - 60 ml
  • za krem
  • krem sir - 250 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer - 8 supenih kašika
  • za ukras
  • kivi - 2 komada
  • mandarine - 2 komada
  • šarene mrvice - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi prosejemo brašno zajedno sa sodom i vanilom. U drugoj posudi umutimo jaja, šećer i liker od jaja. Mutimo dok se šećer ne rastvori potpuno.

Dodajte smesu od jaja u brašno i dobro promešajte. Dodajte i ulje i ponovo lepo promešajte. Podelite smesu na dva jednaka dela.

Pripremite dva okrugla pleha i stavite na dno papir za pečenje. Rasporedite smesu u oba. Pecite kore za tortu u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.

Za to vreme napravite krem. U posudi dobro umutite krem sir, šećer i pavlaku. Kad kore budu gotove izvadite ih i ostavite da se ohlade. Nakon toga rasoredite krem na kore.

Na kraju celu tortu namažemo kremom. Kivi isečemo na krugove i poređamo na tortu. Mandarinu na isti način. Između svake mandarine stavimo malo mrvica. Dobro je da torta odstoji malo u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: