Način pripreme
Prvo, spremamo pire od breskvi, tako što oljuštimo breskve i isečemo ih na parčiće.
Sipamo ih u šerpu, dodajemo vodu i šećer i stavljamo da provri. Kuvamo dok se ne zgusne, dodajemo sok od limuna i izgnječimo dobro. Ostavljamo sa strane.
Stavljamo mleko da provri u šerpi na ringli. Dodajemo šećer, vanilin šećer i kesicu vanile.
Pomešamo skrob od tapioke sa vodom i sipamo ga u mleko. Odmah nakon toga dodajemo i umućena žumanca.
Smanjujemo temperaturu i kuvamo uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ne formira krem. Ostavljamo da se ohladi.
U dezertne čaše sipamo na dno dve kašike pirea, odozgo sipamo 3-4 kašike krema, a preko njega dodajemo po jednu kašiku pirea.
Dodajemo voćne kremiće u frižider na jednu noć.
Dobijaju se veoma nežni kremići bez glutena koji liče na običan krem od skroba, ali drugačije konzistencije.
Osim toga skrob od tapioke je veoma bogat vlaknima i proteinima.
Kremić sa pireom od breskve bez glutena je sjajan letnji desert!