Način pripreme
Morski đavo je riba koja se nalazi u skoro svim morima i okeanima.
Meso ribe po ukusu liči na jastoga, zato može da se kaže da je delikates. Konzumira se repni deo.
Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja. Ubacite repove i zapržite po 1-2 minuta po sdtrani. Prelijte rozeom ili šoljom belog vina.
Posolite, dodajte u tiganj grančicu divlje mirođije, 2 kašike mariniranog kapra, 100 g zelenih maslina bez koštica, nekoliko listova žalfije, zrna bibera i čenove belog luka.
Poklopite tiganj i kuvajte ukusnu ribu 10 minuta. Nema potrebe za dugim kuvanjem, meso je veoma nežno.
Gotove repove morskog đavola poređajte u tanjir, prelijte mlazom maslinovog ulja i delom sosa.
Servirajte morskog đavola sa kaprom i divljom mirođijom sa salatom po želji.
Nek vam je slatko!