Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem Diplomat sa slatkom od jagoda

Krem Diplomat sa slatkom od jagoda

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Krem Diplomat sa slatkom od jagoda
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Letnja svežina u obliku krema sa slatkom od jagoda"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 600 ml + 150 ml, za umakanje piškota
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • želatin - 15 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • vanila - 2 komada
  • slatko od jagoda - 1 teglica
  • piškote - 100 g (12 komada)
* merne jedinice

Način pripreme

Slatko od jagoda se stavlja u cediljku.

Želatin se preliva sa 60 ml hladne vode i ostavlja se da nabubri.

Jaja se podele na žumanca i belanca.

Žumanca se umute žičanom mutilicom.

Sveže mleko se zagreva zajedno sa 100 g šećera. Dodaje se u žumanca i vraća se na ringlu na 2-3 minuta.

Dodaje se želatin.

Smesa se ostavlja da se ohladi.

Belanca se umute u sneg sa preostalih 50 g šećera. Dodaju se u smesu od jaja, pri čemu se pažljivo meša.

Tečna pavlaka se musti dok ne postane čvrsta. Dodaje se u krem.

Na dno čaša se stavlja deo krema od pavlake. Preko njega se poređaju parčići piškota, potopljeni u mleko u oceđene jagode iz slatka. Završava se kremom.

Čaše sa kremom Diplomat se stavljaju u frižider na nekoliko sati.

Sirup od slatka se razredi sa malo vode u krem Diplomat sa slatkom od jagoda se preliva njime, pre serviranja.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: