Način pripreme
Slatko od jagoda se stavlja u cediljku.
Želatin se preliva sa 60 ml hladne vode i ostavlja se da nabubri.
Jaja se podele na žumanca i belanca.
Žumanca se umute žičanom mutilicom.
Sveže mleko se zagreva zajedno sa 100 g šećera. Dodaje se u žumanca i vraća se na ringlu na 2-3 minuta.
Dodaje se želatin.
Smesa se ostavlja da se ohladi.
Belanca se umute u sneg sa preostalih 50 g šećera. Dodaju se u smesu od jaja, pri čemu se pažljivo meša.
Tečna pavlaka se musti dok ne postane čvrsta. Dodaje se u krem.
Na dno čaša se stavlja deo krema od pavlake. Preko njega se poređaju parčići piškota, potopljeni u mleko u oceđene jagode iz slatka. Završava se kremom.
Čaše sa kremom Diplomat se stavljaju u frižider na nekoliko sati.
Sirup od slatka se razredi sa malo vode u krem Diplomat sa slatkom od jagoda se preliva njime, pre serviranja.
Nek vam je slatko!