Način pripreme
Umutite 3 jaja sa 150 g šećera. U njih dodajte brašno sa praškom za pecivo i vanilom. Sipajte smesu u pleh od peći, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvadite koru i ostavite da se ohladi. Na isti način napravite još jednu koru.
U posudi promešajte krem sir sa šećerom u prahu. Dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Nakon toga dodajte slatko od jagoda i pažljivo špatulom promešajte da se ujednače.
Od jedne kore isecite 2 kruga (18-20 cm u prečniku). Drugu koru isecite na 5 traka. U tanjir postavite jedan krug od kore. Prelijte ga šećernim sirupom i premažite u tankom sloju slatkom.
Uzmite jednu traku i malo je prelijte sirupom. Premažite je kremom i umotajte u rolat. Postavite rolat uspravno na srdinu kore. Uzmite drugu traku, i nju prelijte sirupom i premažite kremom. Pažljivo umotajte oko rolata u sredini.
Na isti način iskoristite ostale trake. Odozgo, premažite tortu preostalim kremom i prekrijte sve drugom okruglom korom. Prelijte je lagano sirupom i celu tortu premažite kremom od maslaca.
Fondan razvucite oklagijom i prekrijte tortu. Višak isecite, izravnite i ukrasite prethodno napravljenim cvetićima.