Način pripreme
Operemo, očistimo i isečemo na polumesece pečurke, ostavljamo sa strane.
U šerpu stavljamo maslac zajedno sa pečurkama, dinstamo dok blago ne omekšaju. Izvadimo ih u odovojenu posudu i u istu šerpu dodajemo ulje.
Isečemo na sitno povrće i stavljamo da se zaprži dok ne postane zlatasti, u njega dodajemo pečurke.
Promešamo i dodajemo vodu i čorbu od pečuraka.
Ostavljamo da vri malo, kada je povrće gotoov, stavljamo sve začine i namrvimo bujon (bolje je koristiti pravi) promešamo ponovo.
Kuvamo dok ukusna čorba ne bude potpuno gotova.
Kada je blago topla, zapržimo je. U posudu stavljamo kiselo mleko, dva žumanca i brašno, promešamo dobro.
Uzimamo kutlačom malo čorbe i dodajemo u mlečnu zapršku, mešamo i na kraju sipamo sve u čorbu.
Serviramo toplu babinu čorbu od pečuraka.