Način pripreme
Ako volite italijanski sladoled, obavezno probajte recept za letnji semifredom.
Bademi se prelivaju vrelom vodom. Nakon pet minuta se oljušte, pri čemu se stiskaju između prstiju. Zapeku se blago i samelju se.
Jaje i žumanca se pomešaju sa medom i stavljaju se na paru. Mute se dok ne pobele i blago se zgusnu. Ostavljaju se da se ohlade.
Pavlaka se muti dok ne bude čvrsta.
Dodaje se u smesu od jaja i meda. Dodaju se i mleveni bademi. Promeša se u ujednačenu smesu.
Pravougaoni kalup za kolač zapremine 1 litar se pokriva streč filojom. Smesa za domaći semifredo se stavlja u kalup i zagladi se.
Smeifredo se stavlja u zamrzivač da se zamrzne.
Okreće se na poslužavnik. Sklanja se streč folija i sladoled desert se ukrašava ribizlama ili voćem po želji.
Nek vam je slatko uz ovaj jedinstveni letnji semifredo!