Način pripreme
Kiselo mleko i med se sipaju u blender. Sledi vanilin šećer, koji se promeša sa sokom od limuna. Maline se operu pažljivo i ostavljaju s na papiru za pečenje ili mramornoj radnoj površini. Nakon toga se sprema karamel od šećera, u malu posudu ili tiganj se sipa količina šećera i nakon što se istopi, sipa se preko malina.
Nakon što se karamel ohladi, postoje dva načina za dodavanje malina u jogurt sladoled:
1. Meline mogu da se stave u blender i cela smesa se muti u gladak krem;
2. Muti se samo smesa sa kiselim mlekom, a maline se dodaju blago nalomljene unutra u konzistenciju sladoleda.
Nakon što smo dodali karamelizovane maline na jedan od dva načine, dodajemo i pirinčane loptice, koje će podsećati na ukus maršmeloua. Meša se kašikom ili špatulom. Smesa od sladoleda se sipa u odgovarajuće kalupe i ostavlja se u zamrzivač, dok se potpuno ne zamrzne domaći mlečni sladoled.
Ostaje nam samo da uživamo u jogurt sladoledu sa karamelizovanim malinama.
Komentari