Način pripreme
Prethodno veoma dobro ohlađena slatka pavlaka se muti zajedno sa esencijom vanile i šećerom u prahu dok se ne dobije vazdušast krem.
Količina šećera može da bude redukovana prema vašim preferencijama ukusa.
U umućenu pavlaku se dodaje jedna kantica od 400 ml grčkog jogurta sa visokim procentom masnoće (30%) i ponovo se muti mikserom.
Na kraju se dodaju dve vrste džema (od jagoda i borovnica) i pažljivo se meša kašikom.
Smesa se prebacuje u odgovarajuću posudu sa poklopcem koju dodatno možete da uvijete streč folijom.
Jogurt sladoled se stavlja u zamrzivač u toku noći. Po želji, kroz nekoliko sati može da se izmeša smesa, kako se ne bi formirali kristali u sladoledu.
Domaći jogurt sladoled sa džemom se servira u odgovarajućim prethodno ohlađenim posudicama ili čašama, zato što se brže odmrzava na sobnoj temperaturi.
Može da se ukrasi i svežim listovima mente.
Neka vam je prohladno i slatko!
Tokom leta obavezno probajte i naše recepte za dijetalni keto sladoled ili ukusan voćni sorbe.