Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa breskvama Kobler

Kolač sa breskvama Kobler

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kolač sa breskvama Kobler
Fotografije: Raya Andonova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako do sada niste jeli takav kolač sa breskvama, obavezno ga napravite"

Potrebni sastojci

  • za voćni deo
  • breskve - 6 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • za smesu
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • biljno mleko - 3/4 šolje
  • cimet - za posipanje
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Breskve se oljušte i iseku na četvrtine, a posle svaku četvrtinu po dužini na nekoliko (3-4) tankih kriški.

Stavljaju se u šerpu zajedno sa šećerom (1/2 šolje) i kada se ringla zagreje, promeša se dobro, dok se sav šećer ne istopi. Nakon toga se ostavlja na nižem stepeni, dok se sok ne zgusne.

Uključuje se rerna da se zagreje na 170 stepeni.

Za to vreme se sprema smesa. U tu svrhu svi suvi sastojci (brašno, šećer, prašak za pecivo i so) se pomešaju u posudi i promešaju se. U njih se dodaje mleko i meša se u homogenu smesu.

U posudu za pečenje se sipa ulje i rasporedi se po celom dnu i malo u donjem delu zidova.

Sipa se smesa i preko nje se raspoređuju kašikom breskve zajedno sa svim sokom.

Može da izgleda i dosta vodenasto, ali u rerni će se srediti i biće sjajno. Smesa izlazi iznad breskvi i dobro se ispeče, a one ostaju na dnu.

Na kraju se posipa obilno cimetom preko breskvi i stavlja se da se peče. Kolač sa breskvama se peče oko 40 minuta ili dok ne postane zlatast.

Kada je Kobler gotov, izvadi se iz rerne i ostavlja se bar 5-10 minuta da se ohladi pre serviranja.

Kolač sa breskvama Kobler - obavezno ga probajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: