Način pripreme
Za ove omiljene gurabije spremite sve sastojke na sobnu temperaturu. U veću posudu stavite oko 400 g brašna.
Dodajte jaja, šećer i ulje. U kiselom mleku ugasite sodu i prašak za pecivo.
Dodajte u testo, narendajte koru limuna, napravite rupu u samom limunu i iscedite malo soka.
Uzmite kašiku i počnit da mešate. Nakon toga dodajte po malo brašna i zamesite meko testo.
Ostavite testo da odstoji oko 30 minuta.
Za to vreme uključite rernu da se zagreva do 220 stepeni. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje.
Nakon što je testo odstajalo namažite sasvim blago svoje ruke.
Uzmite testo oformite loptice veće od oraha.
Uvaljajte gornji deo u kristal šećer, poređajte na rastojanju gurabije od limuna, jer će narasti.
Pecite dok ne bude gotovo, ali nemojte ih previše prepeći.
Tako će biti mekši.
Aromatične gurabije od limuna serviramo uz popodnevnu kafu ili čaj.