Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Tapas»Pohovani škampi sa kornfleksom

Pohovani škampi sa kornfleksom

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
275102
Pohovani škampi sa kornfleksom
Fotografije: Kirilova452
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Nešto neuobičajeno što nam je definitivno po ukusu - škampi sa kornfleksom"

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g
  • brašno - 200 g
  • jaje - 1 komad
  • pivo - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • so
  • kornfleks - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Škampi se očiste i kuvaju se u malo vode dok ne budu gotovi.

Ostavljaju se da se ocede.

Brašno, prašak za pecivo i so se dobro pomešaju, nakon čega se u njih dodaje jaje umućeno sa pivom.

Dobijena smesa za pohovanje treba da odstoji jedan sat u frižideru.

Svaka škampa se potapa u smesu za pohovanje, uvalja se u kornfleks i prži se dok ne dobije zlatastu boju.

Pohovani škampi sa kornfleksom se serviraju topli kao antipasti ili tapas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: