Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa kokosovim mlekom i malinama

Keks torta sa kokosovim mlekom i malinama

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Keks torta sa kokosovim mlekom i malinama
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Nežna keks torta sa malinama - topi se u ustima"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • kokosovo mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - 1 komad, od banane
  • maline - 200 g
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

900 ml kokosovog mleka stavljamo na vatru da provri.

Za to vreme u 100 ml kokosovog mleka rastvorimo skrob od banane i šećer. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Nakon što kokosovo mleko provri u njega dodajemo rastvoreni skrob uz neprestano mešanje.

Ostavljamo na vatri, neprestano mešamo dok se krem od banane ne zgusne.

Kad se krem za keks tortu zgusne, skidamo sa vatre.

U odgovarajuću posudu ređamo keks, stavljamo malo krema, kokosovo brašno i maline. Odozgo ređamo ponovo keks i nakon toga ponavljamo dok ne potrošimo sastojke.

Odozgo kekst tortu ponovo posipamo kokosovim brašnom i ukrašavamo malinama.

Keks tortu sa kokosovim mlekom i malinama ostavljamo na nekoliko sati da keks omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: