Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prženija sa tikvicama

Prženija sa tikvicama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Prženija sa tikvicama
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
08/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Letnje jelo, koje će se pretvoriti u hit!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada srednje veličine
  • luk - 1 velika glavica ili 2 manje
  • beli luk - 4 čena
  • ulje - 100 ml
  • zelena paprika - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ljute papričice - po želji
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • mirođija
  • peršun
  • šećer - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Svi proizvodi za ukusnu prženiju isečeni su na komade srednje veličine.

Crni i beli luk se proprže, dodaju se tikvice i paprike, dinstaju do pola, ja sam dodala malo tople vode.

Letnje jelo sam začinila navedenim začinima i dodala po jedan rendani i jedan seckani paradajz, prstohvat šećera.

Ostavila sam još nekoliko minuta dok tečnost ne proključa.

Odlično ide uz komad sira.

Hvala Mileni Bagalijskoj na ideji za prženiju sa tikvicama.

Možete koristiti začine po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: