Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Lepinje sa piletinom i kačkavaljem

Lepinje sa piletinom i kačkavaljem

Lepinje sa piletinom i kačkavaljem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Izazovne lepinje sa mesom i kačkavaljem Pripremaju se brzo i jedu još brže!"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • voda - 400 ml
  • kvasac - 7 g, suv
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 2 supene kašike
  • pileće meso - 200 g, file
  • kačkavalj - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • majčina dušica
  • so
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite suvi kvasac, 1 supenu kašiku brašna i šećer. Sipajte 100 ml mlake vode, pokrijte i ostavite da se aktivira. Kad se aktivira sipajte preostalu vodu i ulje.

U brašnu napravite ugubljenje, pospite solju i sipajte kvasac. Zmesite testo, mekše od testa za hleb. Zamešeno testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite da nadođe. Za to vreme pripremite meso.

Iseckajte ga na male zalogaje, pospite začinima, promešajte i ostavite da se začini. Nadošlo testo podelite na 3-4 loptice.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptice testa. Rukama oblikujte elipsast oblik, napravite udubljenje u sredini. Dobijeno udubljenje nemojte pritiskati i dirati.

U svaku lepinju stavite od mesa i između njega sitno iseckan kačkavalj. Možete staviti čeri paradajz ili pre nego što se izpeče da razbijete po jedno prepeličije jaje. Pecite lepinje u ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: