Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jela u đuvečari»Đuvečare sa sirom i paradajzom

Đuvečare sa sirom i paradajzom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Đuvečare sa sirom i paradajzom
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ovake đuvečare sa paradajzom i sirom smo jeli kao mali - dajemo recept odmah"

Potrebni sastojci

  • sušeni luk - 3 kašike
  • sir - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • paradajz - 1 veliki
  • aleva paprika
  • gi - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sušeni luk se stavlja u đuvečare - po 1 kašika u đuvečaru.

Preliva se ulje, pri čemu se cela đuvečara maže uljem.

Sir se seče na male parčiće.

Stavlja se jedan red sira.

Paradajz se opere veoma dobro i seče se na krugove.

Preko sira se stavlja jedan krug paradajza.

Odozgo se stavlja parče sira i skrpz odozgo se stavlja krug paradajza.

Posipa se biberom i preliva se kašikom istopljenog gija svaka đuvečara.

Đuvečare sa sirom se peku 20 minuta na 220 stepeni na gornjem grejaču.

Jaja se promešaju u penu.

Nakon što je paradajz zapečen, đuvečare se prilivaju umućenim jajima.

Đuvečare sa sirom i paradajzom se peku 10 minuta na 180 stepeni.

Kada se ohlade, okreće se u tanjir i servira se sa pečenom ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: