Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Jela u đuvečari»Male đuvečare sa sirom i kobasicom

Male đuvečare sa sirom i kobasicom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Male đuvečare sa sirom i kobasicom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kao specijalisti za ukusne đuvečarice, možemo slobodno da kažemo da su ove broj 1"

Potrebni sastojci

  • sir - 400 g
  • kobasica - 300 g, po izboru
  • maslac - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 4 komada
  • ljute paprike - 4 komada, po želji
  • bujon - 1 kockica
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • kačkavalj - 150 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno 4 male đuvečare stavite maslac i sitno iseckan luk. Malo posolite i stavite u umereno zagrejanu rernu da se zapeče.

Čim se luk malo ispeče, izvadite i u svaku đuvečaru rasporedite po 1 iseckanu pečenu papriku, 1 celu ljutu paptiku, iseckanu kobasicu, izmrvljen sir (malo više) i začine + bujon izmrvljen na jednake delove.

Dobro promešajte svaku đuvečaru i stavite da se peče još 15 minuta. Nakon toga umutite jaja sa malo svežeg mleka i prelijte male đuvečare. Vratite da se peče, dok se ponovo ne stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: