Način pripreme
Pileće meso:
Pileći fileti se mariniraju u soli, origanu i maslinovom ulju. Dobro je da odstoje bar dva sata da upiju aromu. Peku se na roštilju / rebrastom tiganju po 5-6 minuta sa svake strane.
Sos od manga:
U dubokoj šerpi / posudi se rastapa kašika maslaca. Dodaje se kašika šećera, kašika balsamiko sirćeta, isečena na sitno jedna mala glavica luka i 2 čena belog luka.
Drži se na slaboj vatri, dok se šećer ne istopi (oko 5 minuta). Nakon toga se dodaje jedan mango, isečen na male kocke (1x1 cm). Zaprži se, dok mango ne omekša (oduzima oko 25 minuta).
Dodaje se prstohvat bibera i sklanja se sa ringle. Pasira se pažljivo. Da bi sos bio glatkiji možete da ga provučete kroz cediljku. U ovom receptu sos je jednostavno pasira, da bi se osećala tekstura.
U tanjir se stavlja sos od manga, preko njega pileći fileti, skroz odozgo se stavlja sušeni paradajz (po jedno parče sušenog paradajza u svako parče pilećeg filea).
Dodaju se celi strukovi bosiljka za boju i aromu.
Važno je da se pileći file servira topao. Kod sosa od manga imate izbor. Definitivno je svežiji kada je sos u receptu za pileće filete sa sosom od manga, sušenog paradajza i bosiljka prethodno ohlađen!
Prijatno!