Jermenski kolači sa pivom i ratlukom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Kolač sa Ratlukom»Jermenski kolači sa pivom i ratlukom

Jermenski kolači sa pivom i ratlukom

Jermenski kolači sa pivom i ratlukom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
19/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
"Eh, ti jermeni, kako hrabro kombinuju razne sastojke - samo pogledajte kolače sa pivom i ratlukom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Uzmite jednu veliku posudu i u nju prvo sipajte ulje, posle prosejano brašno sa praškom za pecivo, nakon toga pivo i vanilu.

2. Dobro promešajte kašikom dok ne dobijete homogenu i gustu smesu.

3. Pripremite jedan veliki plitak pleh i obložite papirom za pečenje.

4. Uključite rernu na 180 stepeni da se ugreva.

5. Isecite ratluk na sitne kockice.

6. Rukama uzimajte od smese, stavite parče ratluka i oblikujte loptu. Poređajte sve loptice u pleh, ostavite razmak između.

7. Pecite kolače sa ratlukom dok ne dobiju žućkastu boju odozdo, a nakon toga ih izvadite da se malo ohlade i uvaljajte u šećer u prahu.

Naši jermenski kolači sa pivom i ratlukom su gotovi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: