Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Terin»Efektan terin sa pečurkama

Efektan terin sa pečurkama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Efektan terin sa pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Terin sa pečurkama, za praznično raspoloženje na trpezi"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 140 g /ako je moguće različite/
  • luk - 1 glavica
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 2 - 3 supene kašike
  • pavlaka - 150 ml
  • želatin - 13 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistimo i sitno iseckamo.

Posudu, koju ćemo koristiti uvijemo folijom, osim ako nije silikonska.

Luk sitno iseckamo i dinstamo u masnoći. Dodajemo pečurke i pržimo 5 minuta.

Dodajemo so i biber, sipamo vino i ostavljamo da vri 10 minuta. Na kraju stavljamo pavlaku i ostavljamo još 5 minuta na vatri.

Odvajamo jednu trećinu smese, preostali deo sameljemo na pire.

Onda dodajemo odvojeni deo pečuraka i želatin, prethodno potopljen u hladnu vodu.

Sipamo u prethodno pripremljenu posudu i ukusni terin ostavljamo na hladnom oko 12 sati da se stegne.

Ja sam napravila individualne kalupe i okrenula pre serviranja.

Dobili smo veoma efektan terin sa pečurkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: