Način pripreme
Umutite pavlaku dok ne postane gusta.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi dok ne nabubri. Zagrejte želatin (bez ključanja) i sipajte ga u pavlaku, odvajajući 2 kašike želatina za zalivanje voća. Mešajte dok ne postanete homogena smesa.
Pokrijte zidove kalupa za terin prozirnom folijom, ostavljajući viseće krajeve.
Sipajte polovinu krema u terin. Umočite piškote u mleko i poređajte ih na vrh krema. Pritisnite.
Pospite red šumskog voća.
U ostatak krema dodajte tečnu čokoladu i promešajte.
Sipajte mešavinu sa čokoladom, poravnajte i pokrijte folijom.
Stavite terin u frižider na 3-4 sata.
Pre služenja, terin okrenite u odgovarajuću posudu, pažljivo uklonite foliju, pospite površinu šumskim voćem i sipajte preko njega želatin. Ako se odvojeni želatin zgusnuo, posudu lagano zagrejte.
Slatki terin sa šumskim voćem ukrasite listićima nane.