Način pripreme
Jedan interesantan recept za terin sa kremom od bundeve.
Počinjemo sa mućenjem slatke pavlake. U jednu posudu dodajemo suvu smesu i vodu i mutimo je mikserom, podelimo smesu na dva dela i priremamo dve različite boje po izboru.
Ljuštimo bundevu, očistimo je i sečemo na male kocke.
Uzimamo jednu šerpu, stavljamo unutra bundevu, šećer i vodu, nakon čega kuvamo pola sata i dok je još toplo izgnječimo, dodajemo dve kašike tečne čokolade i dve-tri kapi vanile, promešamo dobro.
U dno terina stavljamo streč foliju i ređamo red keksa, red krema od bundeve i tako završavamo i zatvaramo streč folijom, stavljamo u frižider da se stegne.
Izvadimo iz frižidera, ukrašavamo slatkom pavlakom, pomoću šprica pravimo cvetove i opet stavljamo u frižider da se stegne.
Prijatno!