Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kapkejk sa breskvama

Kapkejk sa breskvama

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Kapkejk sa breskvama
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Kapkejk sa breskvama - ako želite da osvojite nečije srce, ovo je način"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 130 g
  • brašno - 90 g
  • ulje - 80 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kiselo mleko - 130 g
  • vanila - 1 kašičica
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • breskve - 6 komada
  • mlečna čokolada - 4 štangle
* merne jedinice

Način pripreme

1. Uzimamo jednu posudu i uz pomoć miksera umutimo jaja, kiselo mleko, vanilu i šećer.

2. Dodajemo ulje, a nakon toga prosejano brašno sa praškom za pecivo.

3. Mutimo na srednjoj brzini miksera dok ne dobijemo homogenu smesu.

4. Uzimamo kalup za kapkejk i mafine. Ređamo u njega paprine kalupe.

5. Sipamo pažljivo i ravnomerno smesu.

6. Operemo i isečemo 4 breskve na sitne komade. Pažljivo stavljamo komade bresaka u svaki kapkejk.

7. Pečemo kapkejkove na 180 stepeni bez ventilatora 40 minuta. Nakon što budu gotovi, ostavljamo sa strane da se ohlade.

8. Uzimamo jednu posudu i umutimo ceđeno kiselo mleko i šećer u prahu dok ne dobijemo krem.

9. Preostalih 9 bresaka operemo i sečemo na polumesec.

10. Uz pomoć kašike stavljamo od mleka na svaki kapkejk, a odozgo ređamo breskve, isečene na polumesec.

11. Pre serviranja izrendamo čokoladu.

Naši kapkejkovi sa breskvama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: