Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zapečena jela»Pileći želuci sa pečurkama u bešamelu

Pileći želuci sa pečurkama u bešamelu

Zdravka  NikolovaZdravka Nikolova
Početnik
6237
Pileći želuci sa pečurkama u bešamelu
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
"Paket želudaca i mešamo remek-delo, u kojem učestvuju još pečurke i sos bešamel, nemojte propustiti da uživate u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • želuci - 1 paket, 500 g
  • pečurke - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • za bešamel
  • kravlji maslac - 40 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 šolje
  • žumanca - 2 sveža /može i bez/
  • topljeni sir
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte želuce u ekspres loncu.

Očistite i isecite pečurke, propržite u maslacu i u njih dodajte kuvane želuce da se i oni proprže.

Za bešamel rastopite maslac u šerpi i dodajte u njega brašno, rastvoreno u malo mlake vode da dobijete kašu.

Mešajte neprestano i skinite na kratko sa vatre. Dodajte sveže mleko i vratite na vatru, nemojte prestajati da mešate žicom ili drvenom kašikom.

Čim bešamel postane gladak i gust, dodajte komade topljenog sira i ponovo mešajte dok se ne rastopi.

Skinite gotov beli sos sa vatre i začinite solju po ukusu - pazite, topljeni sir može da bude dosta slan. Dodajte dva žumanca i mešajte kašikom dok ne dobijete gladak sos.

Rasporedite želuce u đuvečaru ili u glinene posude, prelijte odozgo bešamelom i mutite da sos može da pokrije iznutrice.

Pokrijte odozgo komadima kačkavalja i pecite želuce sa pečurkama u bešamelu samo dok ne dobiju apetitnu boju odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: