Način pripreme
1. Naš prvi zadatak u pripremi čipsa od jabuka je da prethodno zagrejemo rernu na 120 stepeni bez ventilatora.
2. Nakon toga treba da uzmemo jabuke i da ih veoma dobro operemo. Nakon toga da ih isečemo na tanke kolutove, uz pomoć rende za filiranje ili kuhinjskim nožem za voće.
3. Sledi da pripremimo jednu veliku i plitku tepsiju, koju treba da obložimo komadom papira za pečenje.
4. Ređamo krugove od jabuke da budu na rastojanju.
5. Nakon toga posipamo voćni čips cimetom i šećerom i stavljamo ga na srednju rešetku u rerni da se peče.
6. Pečemo domaći čips minimum 2 sata i 30 minuta ili dok ne bude gotov. Znaćemo da je čips od jabuke gotov kada se u potpunosti osuši i duplo savije.
7. Kada je čips potpuno gotov, vadimo ge i stavljamo da se hladi na metalnoj rešetci, kako s ene bi zadržala vlaga u njemu. Treba da bude unikatne arome i kada ga jedemo da hrska. Vaš čips od jabuka je gotov.
8. Možemo da konzumiramo čips od jabuka nakon što se ohladi, a možemo i da ga čuvamo do 3 nedelje u zatvorenim kutijama, teglama ili kesicama.
Komentari