Način pripreme
Brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i so vrlo dobro promešajte da se smesa ujednači.
Dodajte sveže mleko pomešano sa 1kašikom sirćeta ili soka od limuna.
Dodajte kafu. Ukus kafe se kasnije ne oseća, ali je veoma važno dodati je.
Dodajte istopljeni maslac, koji ne sme biti vruć, plus vanilu.
Na kraju dodajte jaja i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu bez upotrebe miksera. Smesa će biti malo tečnija od uobičajene smese za kolač.
Gotovu smesu sipajte u kalup za torte prečnika 24-26 cm, prekriven papirom za pečenje.
Koru za tortu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Proverite koru čačkalicom - ako izađe suva, onda je kora gotova. Ostavite da se veoma dobro ohladi, a zatim je isecite na tri dela.
Torta na fotografiji je napravljena sa gotovim kremom i prelivena je čokoladom.
Sočna kora za tortu sa kakaom i kafom je veoma sočna i neće biti potrebno da je dodatno prelivate nekim sirupom (osim ako baš volite).