Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kore za Tortu»Sočna kora za tortu sa kakaom i kafom

Sočna kora za tortu sa kakaom i kafom

victoria_borisowavictoria_borisowa
Početnik
3141
Sočna kora za tortu sa kakaom i kafom1 / 2
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Recept za koru je od nas, ideja za krem i ukras od vas. Da vam bude veoma, veoma slatko!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje, prosejano
  • šećer - 2 šolje
  • kakao - 1/4 šolje
  • sol - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 2 kašičice
  • sveže mleko - 1 šolja. + 1 kašičica soka od limuna ili 1 kašika sirćeta
  • kafa - 1 šolja, slaba
  • maslac - 1/4 šolje, istopljen
  • vanila - 1 kašika (tečna)
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, šećer, kakao, so, prašak za pecivo i so vrlo dobro promešajte da se smesa ujednači.

Dodajte sveže mleko pomešano sa 1kašikom sirćeta ili soka od limuna.

Dodajte kafu. Ukus kafe se kasnije ne oseća, ali je veoma važno dodati je.

Dodajte istopljeni maslac, koji ne sme biti vruć, plus vanilu.

Na kraju dodajte jaja i dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu bez upotrebe miksera. Smesa će biti malo tečnija od uobičajene smese za kolač.

Gotovu smesu sipajte u kalup za torte prečnika 24-26 cm, prekriven papirom za pečenje.

Koru za tortu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

Proverite koru čačkalicom - ako izađe suva, onda je kora gotova. Ostavite da se veoma dobro ohladi, a zatim je isecite na tri dela.

Torta na fotografiji je napravljena sa gotovim kremom i prelivena je čokoladom.

Sočna kora za tortu sa kakaom i kafom je veoma sočna i neće biti potrebno da je dodatno prelivate nekim sirupom (osim ako baš volite).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: