Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kore za tortu»Kora za tortu sa kokosovim brašnom

Kora za tortu sa kokosovim brašnom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Kora za tortu sa kokosovim brašnom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Neverovatan ukus torte zavisi mnogo od kore - sa ovim receptom to neće biti nikakav problem"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • kokosovo mleko - 1 i 1/2 šolje (dobar kvalitet)
  • kokos - 7 supenih kašika, rendan (za pečenje)
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1/8 kašičice
  • kravlji maslac - 1 šolja, rastopljen (ili kokosov maslac)
  • kokosovo brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca mikserom dok ne postane tvrda smesa (kao umućena pavlaka). Ostavite sa strane.

U žumanca dodajte šećer, so i rastopljeni maslac / ili kokosov maslac/. Mutite dok ne dobijete glatku konsistenciju (1 minut).

Pomešajte prašak za pecivo i brašno, nakon toga dodajte u smesu sa žumancima.

Dodajte mleko od kokosa i sa rendanim kokosom. Mutite 1-2 minuta ili dok se sastojci za koru za tortu ne sjedine dobro.

Dodajte umućena belanca u testo sa spatulom ili koristite mikser na niskoj brzini. Mutite dovoljno da se kombinuju sastojci (20 sekundi).

Sipajte testo u pripremljene plehove i pecite koru za tortu od kokosa 30-40 minuta ili proverite viljuškom, kada je zabodete u koru, treba da izađe čista.

Ostavite koru za tortu sa kokosovim brašnom da se ohladi pre nego što nanesete glazuru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: