Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Krilca u soja sosu sa medom

Krilca u soja sosu sa medom

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
161275
Krilca u soja sosu sa medom
Fotografije: Sanja Čipčić
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Uživajte uz krilca u soja sosu sa medom"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • mešavina začina
  • slatka mlevena paprika - 1 k.k.
  • beli luk u granulama - 1 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • mešavina začina za piletinu - 1/2 k.k.
  • mleveni crni biber - 1/4 k.k.
  • sos
  • soja sos - 60 ml
  • med - 115 g
  • voda - 175 ml
  • beli luk - 4 komada (čena)
  • maslinovo ulje - 20 ml
  • slatka mlevena paprika - 1 k.k.
  • brašno - 1 s.k.
  • đumbir - 1 k.k. (opciono)
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema krilaca:

Zagrejati rernu na 220 °C, pleh obložiti aluminijumskom folijom, zatim preko nje staviti papir za pečenje (time se postiže duže zadržavanje toplote u plehu).

Krilca preseći na pola (opciono) ja više volim da ih presečem tako su mi lepša na oko, potom ih obrisati papirnim ubrusom i poređati u pleh.

Začinjavanje:

Pomešati sve navedene začine: beli luk, crvenu papriku, biber, začin za piletinu i so.

Posuti po mesu sa obe strane i blago utrljati, premazati svako krilce maslinovim uljem i peći 20 min u prethodno zagrejanoj rerni, izvaditi pleh iz rerne, okrenuti krilca i peći još 15 min. U međuvremenu skuvati sos.

Sos:

U šerpicu sipati med, vodu, soja sos, sitno naseckani beli luk, biber i ulje. Staviti na šporet da se zagreva na srednje jakoj vatri, kada prokuva smanjiti temperaturu. Posuti brašnom i crvenom paprikom po celoj površini sosa i energično mešati da se rastvore grudvice.

Ostaviti sos da krčka nekoliko minuta da bi se zgusnuo. Nakon što se meso ispeklo, treba ga izvaditi iz rerne i premazati pripremljenim sosom, a najlakše vam je da to uradite pomoću četke.

Vratiti u rernu 5 min, zatim ponovo izvaditi, okrenuti krilca i premazati pa peći još 5 min. Izvaditi krilca iz rerne i ostaviti u plehu 10-ak min da se ohlade. Krilca u soja sosu sa medom posuti susamom i služiti uz pečeni krompir ili umak po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: