Slatko žito

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Slatko žito
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Recept za nekadašnje slatko žito, koje volimo da spremamo i danas"

Potrebni sastojci

  • mrvljena pšenica - 1/2 pakovanja
  • šećer u prahu - 200 g
  • kora limuna - od 1 limuna
  • keks - 1 pakovanje, običan
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1. U šerpi sa vodom skuvamo žito, dok ne udvostruči prvobitnu količinu. Sipamo vodu i ostavljamo ga sa strane da se ocedi.

2. Za to vreme uzimamo jednu posudu i mrvimo keks u prah (možete da koristite blender ili da ga stavite u kesu i da ga namrvite rukama).

3. Dodajemo žito u keks i promešamo. Zatim dodajemo šećer u prahu, vanilu, mlevene orahe i narendanu koru limuna. Mešamo ukusan ašure pomoću kašike.

4. Po želji možete da dodate jednu šaku suvog grožđa, godži bobice ili sušene kajsije isečene na sitno.

Nek vam je slatko uz ovo slatko žito!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: