bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pržene Tikvice»Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni

Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Punjene tikvice sa jajetom i sirom u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
"Punjene tikvice su uvek sjajna opcija za jednu jednostavnu i veoma laganu večeru"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovimo tikvice na pola i izdubimo ih.

Dobijaju se čamci od tikvica koje stavljamo na kratko u posoljenu vodu da omekšaju.

Ne drže se mnogo u vodu, da ne budu previše mekane.

U posudi razbijamo jaja, dodajemo sir i kačkavalj koji smo narendali na rende i mutimo.

U smesu dodajemo so po potrebi i mirođiju, isečenu na sitno.

Ovom smesom punimo tikvice i poređamo u posudu za pečenje.

Ostatak od smese od jaja prelivamo odozgo preko poređanih tikvica.

Stavljamo punjene tikvice sa jajetom i sirom u rernu i pečemo dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: