Prženo meso sa lukom i šargarepom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
16/09/2020
"Ah, ta seoska jela tako ih volimo - meso sa lukom je jednostavno idelano i za meze, i za osnovno jelo"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca171
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite dve kašike ulja i ispržite meso dok ne postane zlatasto.

Sipajte pivo i malo vodice.

Smanjite ringlu i kvuajte skoro dok ne bude gotovo. Izvadite i izdvojte.

U tiganju istopite maslac. Stavite pečurke prethodno oljuštene i isečene na kriše. Pržite dok ne budu zlataste. Izvadite i izdvojte.

Stavite šargarepu i paprike, isečene na male lente.

Nakon što se dobro zaprže, vratite pečurke, meso, ljutu papriku i dodajte luk.

Stavite začine u prženo meso, promešajte i pržite dok potpuno ne omekšaju.

Isključite seosko jelo, ostavite da se blago ohladi i servirajte prženo meso sa lukom i šargarepom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar