Način pripreme
Operite ćuretinu, osušite, isecite i pomešajte sa alevom paprikom i prstohvatom soli.
Ugrejte u tiganju ulje i pržite meso sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite i stavite na tanjir.
U tiganju oržite sitno iseckan luk i beli luki dodajte papriku, isečenu na kockice.
Za to vreme oljuštite paradajz, izgnječite ili pasirajte.
Sipajte paradajz i koncetrat paradajta u povrće i mešajte 1-2 minuta.
Dodajte ćuretinu i sipajte bujon.
Poklopite, ostavite da provri i dinstajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta.
U posudi pomešajte kiselu pavlaku sa brašnom i sipajte u tiganj.
Začinite solju, biberom i šećerom.
Promešajte i dinstajte oko 5 minuta ukusni paprikaš.
Isključite ringlu i ostavite ispod poklopca10-15 minuta.
Servirajte mađarski paprikaš sa omiljenim prilogom.