Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Prženo meso sa lukom i šargarepom

Prženo meso sa lukom i šargarepom

Prženo meso sa lukom i šargarepom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
16/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ah, ta seoska jela tako ih volimo - meso sa lukom je jednostavno idelano i za meze, i za osnovno jelo"

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 400 g, može pileće ili svinjsko
  • luk - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - po 1/2 zelene, crvene, žute
  • pečurke - 6 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • pivo - 1 šolja
  • maslac - 1 grudva
  • ljuta paprika - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite dve kašike ulja i ispržite meso dok ne postane zlatasto.

Sipajte pivo i malo vodice.

Smanjite ringlu i kvuajte skoro dok ne bude gotovo. Izvadite i izdvojte.

U tiganju istopite maslac. Stavite pečurke prethodno oljuštene i isečene na kriše. Pržite dok ne budu zlataste. Izvadite i izdvojte.

Stavite šargarepu i paprike, isečene na male lente.

Nakon što se dobro zaprže, vratite pečurke, meso, ljutu papriku i dodajte luk.

Stavite začine u prženo meso, promešajte i pržite dok potpuno ne omekšaju.

Isključite seosko jelo, ostavite da se blago ohladi i servirajte prženo meso sa lukom i šargarepom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: