Način pripreme
Oljuštite, operite i isecite krompir na velike kocke. Skuvajte ih u šerpi sa vodom. Izvadite i ocedite. Stavite u veliku posudu izgnječite presom. Stavite so, kravlji maslac i malo pavlake.
Pileće meso sameljite u multipraktipraktiku na mleveno meso. Pržite u malo maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Stavite so i biber. Sipajte vino i sačekajte da tečnost provri.
Vatrostalnu činiju namažite sa malo kravljeg maslaca. Rasporedite polovinu krompir pirea, preko njega polovinu paradajza, a odozgo meso. Poravnajte i dodajte preostali paradajz. Iseckajte malo svežeg bosiljka.
Sipajte preostalo pire. Poravnajte i pospite rendanim kačkavaljem i pršutom. Pecite u umerenoj rerni dok ne dobije lepu, zlatnu koricu. Pospite svežim peršunom.