Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Zapečena Jela»Pile sa krompirom i pavlakom u vatrostalnoj činiji

Pile sa krompirom i pavlakom u vatrostalnoj činiji

Pile sa krompirom i pavlakom u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
26/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Gladnici znaju o kakvom ukusnom jelu govorimo, a vi možete samo da zamislite"

Potrebni sastojci

  • krompir - 650
  • pileće grudi - 400 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 g
  • salsa od paradajza - 200 g, pržena
  • kravlji maslac - 35 g
  • belo vino - 150 g
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
  • pršuta - 50 g, mali komadi
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i isecite krompir na velike kocke. Skuvajte ih u šerpi sa vodom. Izvadite i ocedite. Stavite u veliku posudu izgnječite presom. Stavite so, kravlji maslac i malo pavlake.

Pileće meso sameljite u multipraktipraktiku na mleveno meso. Pržite u malo maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Stavite so i biber. Sipajte vino i sačekajte da tečnost provri.

Vatrostalnu činiju namažite sa malo kravljeg maslaca. Rasporedite polovinu krompir pirea, preko njega polovinu paradajza, a odozgo meso. Poravnajte i dodajte preostali paradajz. Iseckajte malo svežeg bosiljka.

Sipajte preostalo pire. Poravnajte i pospite rendanim kačkavaljem i pršutom. Pecite u umerenoj rerni dok ne dobije lepu, zlatnu koricu. Pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: