Način pripreme
Meso isecite na komade, operite i osušite. Krompir, luk, praziluk, šargarepu i tikvicu krupnije iseckajte.
U glinenu đuvečaru sipajte ulje i po dnu poređajte meso. Odozgo stavite krompir, luk, praziluk, kriške celera, izrendan đumbiri šargarepu.
Sipajte bujon preko povrća, da se krompir ne dodiruje sa paradajzom. Nakon toga sipajte đuveč iz konzerve, komade tikvice i sipajte ceo paradajz. Pospite šećerom.
Sipajte vino i pospite alevom paprikom i solju. Dodajte suve sastojke.
Stavite ispod poklopca đuvečare foliju i pecite na 200 stepeni 2 sata. Skinite foliju i pospite svežim peršunom.
Napomena: U ovom receptu nisam pržila meso i povrće, sve je bilo sirovo, osim konzerve. Rezultat je bio fantastičan i zdraviji - bez zaprške, sa bogatim ukusima.
Neka vam je ukusno!