Način pripreme
Rerna 180 stepeni:
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
U posudi pomešamo prezle, sveže mleko, jaje, biber, so, mlevnei piment, muskatni orašćić i sitno iscekan peršun. Smesu promešamo da dobijemo pastu. Ostavljamo sa strane.
U dubokom tiganju ugrevamo maslinovo ulje i maslac na umerenoj vatri, dodajemo iseckan luk, mešamo 3-4 minuta dok ne omekša i dodajemo izgnječeni beli luk, mešamo dok se smesa ne začini. Celu smesu dodajemo u smesu sa prezlama, promešamo i dodajemo dve vrste mlevenog mesa.
Dobro promešamo, ako procenimo da je previše suva, možemo dodati još 2-3 supene kašike svežeg mleka, ali smesa ne treba da bude previše vlažna. Kašikom za sladoled prečnika oko 3 cm uzimamo od smese i vlažnim rukama oblikujemo ćufice. Poređamo u pleh na papir za pečenje.
Pečemo na 180 stepeni ne više od 20 minuta. Ćuftice će imati dodatno kuvanje. Vadimo ih i ostavljamo sa strane.
Sos
U duboki tiganj sipamo maslinovo ulje i masalc, ostavljamo da se ugreje na umerenoj temperaturi. Dodajemo brašno i energično mešamo drvenom kašikom dok ne promeni boju. Dodajmeo bujon u malim porcijama uz neprestano mešanje žicom da se ne stvore grudvice.
Nakon toga pavlaka, soja sos, dižonski senf, sos vorčester, sok od limuna, šećer, beli biber i ako je potrebno dodajemo mali prstohvat soli. Nakon svakog dodatog sastojka mešamo drvenom kašikom.
Ostavljamo da se krčka na umerenoj vatri oko 10-15 minuta, periodično mešamo. Nakon toga dodajemo ćuftice i ostavljamo još 10 minuta da se smesa krčka. Skidamo sa vatre i posipamo iseckanim peršunom.