Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Boranija sa krompirom i svinjetinom

Boranija sa krompirom i svinjetinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Boranija sa krompirom i svinjetinom
Fotografije: Mihal Holyanov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ovo je jedno od onih večnih jela sa boranijom i krompirom, koje ćemo uvek voleti - a da, da ne zaboravimo meso"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • boranija - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • krompir - 4 komada
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 5 strukvoa
  • mirođija - 5 strukova, sveža
  • ulje - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na komade srednje veličine, propržimo ih u šerpi sa ugrejanim uljem.

U meso dodajemo sitno iseckan luk i šargarepu, a nakon njih i isečenu boraniju. SIpamo oko pola šolje vode i sve dinstamo.

Nakon što omekša povrće dodajemo alevu papriku, nakon toga brašno. Ponovo promešamo.

Dodajemo paradajz, sitno iseckan.

Nakon mešanja sipamo vodu i jelo začinimo solju. Nakon što provri dodajemo krompir, isečen na komade.

Boraniju ostavljamo da se kuva na umerenoj temepraturi. Pre nego što bude gotovo, dodajemo beli luk, isečen na kriške.

Nakon što skinemo šerpu sa vatre, jelo posipamo sitno iseckanim svežum peršunom i mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: