Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Posna boranija sa krompirom

Posna boranija sa krompirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Posna boranija sa krompirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Boranija sa krompirom - nešto jednostavno i ukusno, što će vam utoliti glad"

Potrebni sastojci

  • boranija - 200 g
  • krompir - 300 g
  • celer - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • selen - 1 prstohvat
  • estragon - 1 prstohvat
  • proso - 2 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • jabukovo sirće
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepu i krompir, isecite ih. Isecite i boraniju na manje parčiće.

Usitnite celer, beli luk i luk.

Sipajte šolju maslinovog ulja i šerpu i zagrejte. Sipajte povrće i sipajte malo vode, izdinstajte pod poklopcem 5 minuta.

Nakon toga sipajte litar tople vode i kuvajte dok ne omekša povrće. Malo pre nego što je gotovo dodajte proso.

Nakon 6-7 minuta sklonite sa vatre i pospite biberom, selenom i estragonom.

Pri serviranju jela začinite sa malo gnječenog belog luka i kašikom sirćeta.

Posna boranija sa krompirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: