Dinstani teleći jezik sa pečurkama i maslacem

Dinstani teleći jezik sa pečurkama i maslacem

03/10/2020
"Priznajte da je teleći jezik u maslacu jedno od vaših omiljenih jela kod kuće"
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik skuvamo u običnoj šerpi oko 2-3 sata ili dok ne bude gotov.

U ekspres lonac stavljamo očišćeni jezik sa lovorovim listom, pimentom i solju. Kuvamo oko 40 minuta. Vadimo, ostavljamo da se ohladi, oljuštimo i sečemo na porcije.

Pečurke sečemo na kriške.

Luk i šargarepu isečemo sitno i dinstamo u 30 g maslaca dok ne omekša ili dok ne dobije zlatnu boju. Začinimo solju i biberom.

Dodajemo pečurke, preostali maslac, promešamo i kuvamo nekoliko minuta dok ne omekša, prelivamo sa 180 ml proceđenog telećeg bujona, poklapamo i kuvamo dok se tečnost ne redukuje.

Dodajemo isečeni teleći jezik u porcijama, dinstamo još 10 minuta na tihoj vatri, da se krčka.

Po izboru jelo možemo obogatiti sa 1 šoljom (100 ml) pavlake. Promešamo.

Prilog - beli pirinač.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar