Način pripreme
Svinjsko meso isecite na male komade i stavite u pleh sa 1 šoljom vode da se zapeče na 200 stepeni, 20 minuta.
Za to vreme skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.
Pripremite sos tako što pomešate pavlaku i sveže mleko sa rendanim kačkavaljem (odvojite mali deo za posipanje na kraju), topljeni sir i buđavi sir.
Začinite biberom i stavite u kaserolu sa rastopljenim maslacem i mešajte neprestano na umerenoj tempreaturi. Nakon 5-6 minuta sos če početi da zgušćava i onda ga skinite sa vatre.
Slaninu isecite na tanke komade i zapržite sa jednom supenom kašikom malsinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju, na kraju dodajte komadiće mesa i beli luk, promešajte i pržite još 2 minuta.
Pastu ocedite i servirajte na tanjir, stavite malo mesa sa slaninom i prelijte sosom od sireva. Po želji odozgo pospite preostalim kačkavaljem.
Po želji topljeni sir može da bude neki sa ukusom pečuraka, ementalera, čedra, šunke, a taljatele su u mom slučaju sa spanaćem (zelene boje).