Taljatele sa sosom od sireva

20/01/2018
"Ako ste na dijeti, definitivno ste pogrešili stranicu!!! Ovde su se okupili samo dobri ljudi koji vole ukusnu i kvalitetnu hranu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 604
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na male komade i stavite u pleh sa 1 šoljom vode da se zapeče na 200 stepeni, 20 minuta.

Za to vreme skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Pripremite sos tako što pomešate pavlaku i sveže mleko sa rendanim kačkavaljem (odvojite mali deo za posipanje na kraju), topljeni sir i buđavi sir.

Začinite biberom i stavite u kaserolu sa rastopljenim maslacem i mešajte neprestano na umerenoj tempreaturi. Nakon 5-6 minuta sos če početi da zgušćava i onda ga skinite sa vatre.

Slaninu isecite na tanke komade i zapržite sa jednom supenom kašikom malsinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju, na kraju dodajte komadiće mesa i beli luk, promešajte i pržite još 2 minuta.

Pastu ocedite i servirajte na tanjir, stavite malo mesa sa slaninom i prelijte sosom od sireva. Po želji odozgo pospite preostalim kačkavaljem.

Po želji topljeni sir može da bude neki sa ukusom pečuraka, ementalera, čedra, šunke, a taljatele su u mom slučaju sa spanaćem (zelene boje).

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar