Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Brancin u foliji sa ruzmarinom i peršunom

Brancin u foliji sa ruzmarinom i peršunom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Brancin u foliji sa ruzmarinom i peršunom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Zdravo i veoma ukusno - eto šta ćemo danas jesti, a vi obavezno da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • brancin - 2 komada
  • so
  • biber
  • peršun - 4 supene kašike, svež
  • ruzmarin - 2 supene kašike, suv
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1/4 glavice
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Brancini koje sam koristila bili su iz Lidla, očišćen u kutiji. Ako vaši nisu, treba da ih dobro očistite. Operemo ih dobro hladnom vodom. Ne odvajamo glave i repove. Sečemo dve liste folije.

Folija treba da bude dovoljno velika da bismo mogli da uvijemo ribu. Rasporedimo jedan list folije na radnu površinu. Mažemo je u sredini sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja po dužini. Posolimo brancina i svuda posipamo sa malo bibera.

Isečemo sitno peršun. Stavljamo ga u posudu i dodajemo suvi ruzmarin, promešamo. Očistimo jedan čen belog luka i sitno iseckamo. Luk sitno iseckamo.

Rasporedimo smesu od peršuna i ruzmarina na površinu jedne ribe, stavljamo i u unutrašnjost. Posle rasporedimo odozgo i od luka i belog luka po ukusu. Na kraju stavljamo po dužini i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Uvijamo dobro ribu folijom i stavljamo u pleh.

Takođe ponavljamo i sa drugom ribom. Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 30 minuta. Nakon toga otkrivamo foliju i pečemo još 10 minuta. Jedemo uz salatu. Možemo servirati u odgovarajuće tanjire za ribu u samoj foliji, malo otvorimo. Prijatan miris i ukus. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti